Голямото дерби на 11-ия кръг в Серия А не изплъчи победител. Наполи и Рома се вкопчиха в люта битка, но от нея големият победител беше лидерът Ювентус, защото тя завърши наравно 1:1. Това позволи на "стараат госпожа" да увеличи аванса си пред неаполитанците. 

Стефан ел Шаарауи даде ранен аванс на "вълците", преди в последната минута Дрийс Мертенс да успее да изравни. Преди това два гола на белгиеца бяха отменени заради засади, но в крайна сметка усилията му дадоха резултат поне за равенство. 

Мачът започна страхотно и с положения, като първото от тях беше в полза на гостите. Тогава в 13-та минута Един Джеко стреля мощно от дистанция, но топката мина агонизиращо близо до гредата. В следващата атака обаче Рома откри. 

Тогава Ченгиз Юндер проби почти до аутлинията и намери Стефан ел Шаарауи почти до точката на дузпата. Ударът на нападателя срещна гредата, но мина голлинията с няколко сантиметра и в крайна сметка попадение имаше - 1:0. 

Играчите на Наполи реагираха като ужилени и тръгнаха веднага да търсят изравняването. Само пет минути след този гол Аркадиуш Милик се намери на страхотна позиция, но ударът му беше спасен по великолепен начин от вратаря. 

Веднага след това и Марек Хамшик стреля от границата на наказателното поле и пак Робин Олсен се намеси като непробиваема последна преграда пред голлинията и предотврати попадението. А това не беше всичко в тези силни минути за неаполитанците. 

В 27-та минута и Хосе Кайехон беше на изгодна позиция, но ударът му от дистанция мина на сантиметри встрани от вратата. И малко след това Рома излезе от кризата в играта си и погледна напред. В 33-та минута Един Джеко стреля опасно, но не можа да се разпише. 

В крайна сметка почивката дойде при гол аванс за гостите. А след нея домакините продължиха да натискат и да търсят поне частичен обрат. А те успяха и да се разпишат, но реферите попариха радостта им. И трите пъти Дрийс Мертенс се разписа. 

Първо в 74-та, а после в 82-та минути белгиецът наниза топката в мрежата, но публиката така и не успя да се зарадва, защото головете бяха отменени заради засада. Но упоритостта на Мертенс се отплати най-накрая в 90-та минута. 

Тогава Хосе Кайехон не успя да отиграе добре топката при едно центриране към него, но топката се отклони към непокрития вляво на вратата белгиец и той този път не беше в засада, за да скъса мрежата с мощния си шут за крайното 1:1. 

След тази развръзка Наполи събра 22 точки, на шест зад лидера Ювентус. Рома пък остава с 15 точки и е едва осми, но с равен актив и с петия Фиорентина.