Сампдория би като гост Рома с 1:0, а с това съкрати преднината в класирането, която имат пред генуезци. С тези три точки Самп събра 37 и е на шестата позиция, а на петата остана Рома с 41 след 22-ия кръг.

Мачът бе напрегнат и равностоен, но накрая гостите триумфираха с трите точки. Римляните пък вече са без победа в 6 мача във всички турнири.

Първите три положения в мача бяха за Сампдория. Капрари, Барето и Сапата обаче не съумяха да се възползват от ситуациите.

В 33-ата минута гол на Константинос Манолас за Рома не бе зачетен заради засада.

В 39-ата минута бе отсъдена дузпа пред вратата на Самп заради игра с ръка на Силвестре в наказателното поле. Вратарят на гостите Емилиано Вивиано обаче отрази удара от бялата точка на Алесандро Флоренци и римляните пропуснаха да се оттеглят с аванс на почивката.

Рома продължи да търси по-настървено гола и след почивката. Ченгиз Юндер и Лоренцо Пелегрини бяха близо да откриването на резултата, съответно в 50-ата и 56-ата минута, но не успяха.

Вместо това в 80-ата минута в прегръдките на съотборниците си от Сампдория попадна Дуван Сапата. То успя да засече отблизо топката и да я изпрати в мрежата на „вълците“ за крайното 0:1.