Рома не успя да завърши с победа 2017 година. „Римските вълци“ направиха 1:1 при домакинството си на Сасуоло от 18-ия кръг на Серия А и така втори двубой от шампионата не съумяха да усетят вкуса на успеха, след поражението от Ювентус с 0:1.

Рома откри чрез Лоренцо Пелегрини в 31-ата минута и водеше в резултата до 76-ата минута, когато гостите възстановиха паритета благодарение на попадение на Симоне Мисироли. Попадение на „вълците“ в 86-ата минута не бе зачетено заради засада, отсъдена с помощна на видеоарбитража.

Сасуоло влезе в мача по-добре и първата по-интересна ситуация бе в полза на гостите. Матео Политано остана непокрит в наказателното поле, като се озова на стрелкова позиция. Насочи топката към левия ъгъл, но Алисон отрази с перфектен рефлекс.

Постепенно „вълците“ наложиха своята доминация, а в 31-ата минута поведоха в резултата. Един Джеко получи измежду няколко защитници, пусна умело към Лоренцо Пелегрини, който причакваше отдясно и откри за 1:0.

В 37-ата минута Рагуса изпита вратарските умения на Алисон, който отново бе безупречен. Натискът на гостите продължи и в 41-ата минута Диего Фалчинели проби от крилото и центрира в пеналта.Симоне Мисироли отигра с глава, но топката прлетя над напречната греда.

В 44-ата минута Александър Коларов опита късмета си, ала топката профуча над вратата.

През втората част Рома бе по-активният състав на терена. Още след подновяването на играта добро положение се разкри пред Раджа Нианголан, койъо нанесе прецизен удар към долния десен ъгъл, блокиран от Андреа Консигли. В 66-ата минута стражът на гостите отново блесна с добрия си рефлекс, след страховит изстрел на Стефан Ел Шарауи.

Един Джеко наниза попадение в 72-ата минута, което обаче не бе зачетено заради маркирана засада, а в 78-ата минута Сасуоло изравни. Пелузо центрира отляво, а Мисироли засече за 1:1.

Драмата в последните минути бе пълна, а попадение на Рома не бе зачетено в 86-ата минута заради засада. Съдията взе решението си с помощта на видеоповторенията.

В класирането Рома заема четвъртото място с 39 точки. Сасуоло е 14-и с 21.

Ето и още резултати от 18-ия кръг:

Фиорентина – Милан 1:1

Аталанта – Каляри 1:2

Бенвенто – Киево 1:0

Болоня – Удинезе 1:2

Сампдория – Спал 2:0

Торино – Дженоа 0:0