Рома записа ценна победа срещу Дженоа с 3:2 в мач от последния 38-и кръг на Серия А. Ценна не само заради второто място в класирането, което осигурява на "джалоросите" директно участие в групите на Шампионската лига, а и заради сбогуването на капитана Франческо Тоти с тима и дома му. Минути преди двубоя Принца на Рим се сбогува с феновете на тима с ръкопляскания и обиколка на стадиона. Овациите от трибуните на “Стадио Олимпико” не закъсняха, като тифозите изпратиха лидерът си на крака.

Потвърдено: Треньорът на Сасуоло поема Рома

Освен Тоти, наставникът на "римските вълци" Лучано Спалети също се сбогува с тима, като според последните информации специалистът ще потегли в посока Интер. От следващия сезон начело на тима ще застане старши треньорът на Сасуоло Еузебио Ди Франческо.

Гостите поведоха с гол още в 3-ата минута на срещата. Пиетро Пелегри прати топката в долния ляв ъгъл във вратата на безпомощния Войчех Шчесни.

В 10-ата минута Един Джеко опита да изравни, но ударът му срещна лявата греда.

Секунди по-късно нападателят все пак успя да се разпише. Джеко стреля, Еугенио Ламана опита спасяване, но топката попадна отново в тялото на футболиста и след рикошет влезе във вратата на гостите.

В 13-ата минута тежка контузия сполетя Емерсон, който в опит да догони една топка, се строполи на земята с болка в лявото коляно. Наложи се лекарска намеса, а след това стана ясно, че футболистът няма да може да продължи. На негово място влезе Марио Руи.

Ламана отново бе принуден да се намеси в 19-ата минуа, за да предотврати второ попадение на Един Джеко. Нападателят успя да стигне до едно подаване в наказателното поле, освободи си пространство и шутира в долния десен ъгъл, но не успя да преодолее стража на Дженоа.

В 21-ата минута Стефан Ел Шараауи пропиля огромна възможност да изведе “джалоросите” напред, шутирайки от наказателното поле малко встрани от левия стълб.

Малко преди края на първата част Един Джеко получи отличен пас в назателното поле, стреля, но на косъм от десния стълб.

В 48-ата минута Един Джеко отново получи шанс да се разпише, отправи шут от наказателното поле, но неточно.

Звездата на вечерта Франческо Тоти влезе на терена в 54-ата минута на срещата, заменяйки Мохамед Салах. Отново на крака, с неспирни овации и със сълзи в очите феновете посрещнаха за последен път единственият си лидер за последните 25 години.

В 68-ата Ел Шараауи засече центрирана топка с глава, но Ламана се отличи с поредно добро спасяване.

Второто попадение падна в 74-ата минута, Джеко успя да върне центрирана топка от пряк свободен удар към нахлуващия Даниеле Де Роси, който се разписа в долния десен ъгъл на вратата.

Радостта на “джалоросите” обаче бе кратка, тъй като само 6 минути по-късно Дарко Лазович изравни за гостите.

Секунди преди края на редовното време Рома спечели ценната победа, при сбогуването на Тоти. Федерико Фасио даде с глава на Джеко, който отново с глава свали за Диего Пероти. Аржентинецът безпроблемно преодоля вратаря, за да донесе победата за римляните.

Така “джалоросите” запазват втората си позиция в класирането с 87 точки и по този начин си осигуряват директно участие в групите на Шампионската лига.