Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри беше един доволен човек след победата 1:0 над Рома в 17-ия кръг на Серия А. Единственият гол в срещата отбеляза хърватският нападател Марио Манджукич, а с това си заслужи много сериозни хвалби от своя наставник.

Успехът съхрани преднината на Юве от 8 точки пред втория Наполи, като за 7-а поредна година си подсигури статут на зимен първенец. До края на календарната година „бианконерите” имат два мача – срещу Аталанта (26 декември) и Сампдория (29 декември), като дори и да загубят всеки от тях, пак ще останат на върха в класирането.

„Зимни шампиони сме, но това не носи никакъв трофей”, отчете Алегри. „Правим все същите позитивни неща – класирахме се за 1/8-финалите в Шампионската лига, но важното е, че имаме добра разлика пред втория Наполи.”

„Изиграхме добър мач срещу Рома, останахме организирани, когато бяхме поставени под напрежение. Робин Олсен (вратаря на Рома – б.р.) направи някои отлични спасявания, а ние играхме на ниво.”

„Бяхме длъжни да създадем главоболия на Рома и да ги поставим под натиск още от самото начало, тъй като това е тим, който е психологически чуплив. Трябваше да направим повече, след като дръпнахме с 1:0, защото тогава те наистина изпитваха затруднения.”

„През второто полувреме Рома повече владееше топката, но ние така и не им позволихме истински голови възможности. Бих казал, че спечелихме заслужено.”

„Марио Манджукич е важен, защото комбинира физиката с техника. Той е един необикновен играч.”

„Кристиано Роналдо имаше редица шансове днес и просто се натъкна на вратар, който изигра един зашеметяващ мач. Може би Роналдо ще получи почивка в следващия ни мач”, допълни Алегри.