С пристигането си в Рома, бъдещият наставник на тима Жозе Моуриньо ще завари няколко играчи, с които е работил и преди. Става въпрос за Хенрих Мхитариян, Крис Смолинг, Педро Родригес и Давиде Сантон.

Докато испанският нападател и италианският защитник пазят много добри спомени от периода си с Моуриньо съответно в Челси и Интер, Мхитариян и Смолинг едва ли са се зарадвали от назначаването на Специалния. В интернет дори се появиха редица шеги за реакциите на двамата бивши играчи на Манчестър Юнайтед при новината за идването на португалеца в римския клуб.

Причината е неговото отношение спрямо тях, когато той беше мениджър на “червените дяволи”. Моуриньо редовно критикуваше Смолинг за неговите проблеми с контузиите. Мхитариян също не беше сред любимците му в Юнайтед, в резултат на което премина в Арсенал. В интервюта арменецът признава, че отношенията му със Специалния са били най-трудните в неговата кариера. “Веднъж Моуриньо ме видя на закуска и ми каза: “Пресата ме критикува заради теб””, твърди атакуващият халф.

Според журналиста Николо Шира с появата на португалския специалист е възможно Мхитариян да напусне Рома след края на сезона. Договорът му с клуба изтича това лято и все още не е подновен. В края на миналата година имаше слухове, че “джалоросите” ще удължат контракта на арменския национал с автоматична клауза, но това все още не е станало. Така той може да си тръгне от “Олимпико” като свободен агент.