Рома пое по нов път. Жозе Моуриньо вече не е треньор на „вълците“, а сега с Даниеле Де Роси начело, римският гранд постави едно ново начало. Поне стартът бе успешен за „джалоросите“, които се наложиха над Верона през отминалия уикенд, но тепърва Де Роси ще трябва да показва и доказва, че е точният човек  за Рома. Легендата и бивш капитан на столичния тим със сигурност ще се нуждае от време, за да адаптира своите методи, а след няколко дни за римляните предстои гостуване на Салернитана.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

И въпреки че от уволнението на Моуриньо измина повече от седмица, все още продължават коментарите по темата. Чуха се най-различни мнения за и против работата на „специалния“, а сега мнението си по този въпрос изрази и бившият играч на Рома Збигнев Бонек. Според поляка, сега е бил точният момент за смяната на Моуриньо, а Бонек възложи големи надежди на Де Роси, и това, което той може да донесе на „вълците“.

„Жозе Моуриньо заслужава благодарност за всичко, което направи през последните години. Мисля, че всеки един привърженик на Рома трябва да е истински благодарен на Моуриньо за стореното и да показва нужното уважение. Европейски трофей от лигата на конференциите, финал в Лига Европа, това са невероятни постижения, които трябва да се оценяват по достойнство. Трябва да се признае обаче, че в последно време резултатите ги нямаше и бе нужна някаква промяна. Тифозите истински обикнаха Жозе, но във футбола има някои закономерности. Изпитвам огромна благодарност към работата на португалеца и за мен, той все още остава един от най-добрите треньори в света. Считам, че Рома имаше нужда от ново начало, а Де Роси е точният човек за работата в Рим. Той е истинска легенда, хората го обичат и напълно подкрепям решението на ръководството. Със сигурност не е лесно да уволниш Моуриньо, изисква се кураж, но  вярвам, че пред Рома предстоят хубави неща. Даниеле започна с победа, хубаво е, че има пълната подкрепа на феновете и аз се надявам, че в предстоящото гостуване на Салернитана, ще вземем нови 3 точки“, каза Бониек .