Рома вече изглежда по съвсем различен начин. „Вълците“ играят с огромно желание и вдъхновение, а Даниеле Де Роси се радва на един чудесен старт в италианската столица.

Наставникът получава редица комплименти за представянето на „джалоросите“, а серията от 3 поредни победи, в която се намират римляните е повече от обнадеждаваща за тифозите. Поредният, който застана плътно зад бившия капитан на Рома е Венсан Кандела.

Според бившия защитник, към днешна дата, Рома изглежда по съвсем различен начин, а французинът си позволи да коментира и престоя на Жозе Моуриньо във Вечния град.

„Беше крайно време Рома да заиграе различен футбол и да започне да радва хората. Виждам как изведнъж всичко се промени и ситуацията сега е толкова благоприятна. Някои хора казват: „Да, но те победиха Верона, Салернитана и Каляри“, изобщо не съм съгласен с подобно мнение, защото не можеш да приемаш победите за даденост. Всеки успех има своята стойност, а истината е, че Даниеле успя да промени нещата за много кратко време и комплиментите по негов адрес не са случайни.

„Миналото няма никакво значение и аз разбирам, че част от тифозите тъгуват за Моуриньо, но не мога да отричам фактите. Моуриньо спечели трофей, на следващата година игра финал в Лига Европа, това са неща, които трябва да бъдат казани и да се ценят по достойнство. Лично за мен обаче, Жозе направи някои грешки и подходът му спрямо играчите бе неправилен. Изведнъж виждаме какво става, когато пристигне легенда на клуба, човек, който показва правилното отношение към футболистите и просто ги уважава. За Рома единствено от значение е тук и сега, а след няколко дни предстои двубой с Интер. Де Роси заслужава само добри думи за работата си до момента и е чудесно да видя отбора в толкова положителна светлина“, коментира Кандела.