Крилото на Рома Карлес Перес коментира напускането си от Барселона, което доведе до неговия трансфер на “Олимпико” през януари. Испанецът подчерта, че е доволен от своето решение, като има два гола и четири асистенции в 16 мача за новия си отбор.

“За мен беше изненада, че решиха да се разделят с мен. Мисля, че не заслужавах това. Още от кадет имах оферти да си тръгна от Барса, някои от тях от Англия. Докато стигна до дубъла на клуба, имах оферти от Ла Лига, но винаги казвах “не”, защото исках да стигна до първия състав. След това получих своите възможности и смятам, че се възползвах от тях както можех. Все пак си спечелих договор като играч на първия състав", започна стрелецът. 

"Никога не съм мислел, че появата на Ансу Фати е причината за моята продажба. Аз играя отдясно с противоположния крак, а той прави същото по левия фланг. При всички случаи аз щях да споря за място с Усман Дембеле или Лионел Меси, като дори нямаше да е борба, а просто щях да се възползвам от минутите, останали свободни. И до днес не знам какво се случи. Или клубът се е нуждаел от пари, или е било нещо друго, което ми е убягнало. Всичко обаче вече е минало. Не искам да отварям никаква тема отново, това е нещо, което се случи преди месеци", завърши Перес.