Неделният ден в италианската Серия А определено обещава да бъде много наситен откъм футболни емоции.

В програмата са предвидени седем двубоя, а Max Sport 1 и Max Sport 2 ще излъчат четири от тях.

Ето какво да очакваме от най-интересните мачове за деня:

Интер – Торино

Един от силно разочаровалите отбори в първия кръг на Серия А е миланският Интер. Тазгодишният участник в Шампионската лига започна сезона с кошмарна загуба с 0:1 от Сасуоло. Сега момчетата на Лучано Спалети излизат срещу Торино в първия си домакински мач за кампанията, в опит да се вземат първи успех през сезона.

Съперникът обаче изглежда много мотивиран в началните етюди на новата година. „Биковете“ не се дадоха лесно на Рома в първия си мач. „Вълците“ измъкнаха минималния успех след феноменален гол на Един Джеко в 89-та минута.

Новото попълнение Раджа Наинголан влезе в групата за двубоя, но по всяка вероятност ще започне от пейката. Очаква се в сърцето на защитата на мястото на неубедителния от първия мач Миранда да застане Милан Скриниар, който ще партнира на новото попълнение Стефан де Фрай. Симе Вършалко трябва да дебютира като титуляр на мястото Данило Д‘Амброзио, а Иван Перишич по всяка вероятност ще застане по лявото крило на атаката за своя отбор. В нападение ще бъдат Лаутаро Мартинес и Мауро Икарди.

Възстановени за Торино са Армандо Ицо и Лоренцо Де Силвестри. В схема 3-5-2 Кристиян Ансалди трябва да се подвизава вляво на защитата. Роберто Сориано също е готов да започне от първата минута. 

Срещата между Интер и Торино е днес, 26 август, от 21:30 часа, като нея ще можете да проследите на живо по Max Sport 2. 

СПАЛ – Парма

„Стадио Паоло Маца“ ще приеме първия неделен сблъсък от програмата на втория кръг в Серия „А” между оцелелият през миналия сезон СПАЛ и новакът Парма. Това ще бъде първият мач в историята между двата тима на елитно ниво.

СПАЛ започна впечатляващо сезона, след като надигра Болоня с 1:0 като гост, докато „пармалатите” спечелиха първа точка през кампанията, завършвайки 2:2 с Удинезе, въпреки че изоставаха с 0:2. През миналия сезон СПАЛ бе солиден на свой терен, като отборът със сигурност ще иска да запази тази традиция и през този сезон. 

Очаква се наставникът Леонардо Семпличи да не пипа състава от победата над Болоня. Федерико Вивиани вече е наличен, но ще остане на скамейката. Симоне Мизероли ще бъде в центъра на терена, заедно с Паскуале Шиатарела, Ясмин Куртич, Мануел Лазари и Мохамед Фарес. В предни позиции ще действат Мирко Антенучи и Андреа Петаня.

Новата покупка на Парма Жервиньо се очаква да дебютира на стадиона във Ферара, но по-всяка вероятност ще остане на пейката за началото на срещата. Лука Риджони и Федерико Димарко трябва да започнат от първата минута, заедно с голмайстора от двубоя с Удинезе Антонио Бариля. Джонатан Биабиани и Антонио Ди Гаудо ще подкрепят от дълбочина централния нападател Роберто Инглезе.

Срещата между СПАЛ и Парма е днес, 26 август, от 19:00 часа, като нея ще можете да проследите на живо по Max Sport 2. 

Фиорентина – Киево

Фиорентина ще изиграе първия си мач през новия сезон срещу тима Киево. Сблъсъкът на „Ла Виола“ със Сампдория от първия кръг бе отменен заради срутването на моста „Моранди“ и националната трагедия, която връхлетя Италия преди няколко дни.

Това ще бъде 31-та среща между двата тима, в които отборът от Флоренция е спечелил 22 пъти, а „летящите магаренца“ - 6. През последния сезон тосканци взеха успеха с 1:0 в двубоя, с който се отдаваше чест на починалия няколко дни по-рано Давиде Астори.

Със сигурност допълнителната седмица за подготовка е плюс за момчетата на Стефано Пиоли. Наставникът все още се колебае на кого да заложи сред 11-те. Халфът Джордан Варету е наказан. Това отваря място на един измежду Жерсон, Кристиан Ньоргаард и Едмилсон Фернандеш да запълни оставената дупка.

Звездата на тима Марко Пяца ще бъде аут за още няколко седмици – до средата на септември , поради контузия, докато Кевин Миралас може да се завърне още в двубоя с Киево. Мястото си на левия бек трябва да заеме Валентен Ейсерик. Пиоли използва най-често схема 4-3-3. Високата преса и натикването на противника в неговата половина ще бъде една от възможните стратегии пред „Ла Виола“ в първия му двубой за сезона.

Ранен гол може да отвори смелия Киево, което да даде още пространства на домакините. Футболистите в крайните зони – вляво Федерико Киеза и вдясно Кристиано Бириги и Ейсерик, могат да бъдат много опасни при преливането от едната фаза на играта в другата.

Веронци се представиха на много високо ниво срещу шампиона Ювентус, въпреки че загубиха с 2:3. „Летящите магаренца“ бяха смели и търсещи головете в първия си двубой от сезона. Новият мениджър Лоренцо Д‘Анна използва най-често схема 4-3-3 или 4-5-1 с отварящи яростно крила.

Контузеният от Кристиано Роналдо  вратар Стефано Соретино едва ли ще може да започне срещата. По вероятно е на негово място под рамката да застане Андреа Секулин. Бранителят Николас Фрай също е аут заради наказание. Очаква се Киево да остава по-често в своята половина в началните минути, а да тръгне напред в последния половин час на срещата.

Срещата между Фиорентина и Киево е днес, 26 август, от 21:30 часа, като нея ще можете да проследите на живо по Max Sport 1.  

Рома – Аталанта

Единственият двубой от понеделник противопоставя двама евроучастници един срещу друг. И двата тима постигнаха успехи в първите си двубои от шампионата – Рома взе късен успех над Торино (1:0), докато бергамците преминаха категорично през новака Фрозиноне с 4:0 у дома.

Младият суперталант Джъстин Клуйверт асистира на Джеко за първия гол на „вълците“ за сезона, като на него ще се разчита много през следващите месеци. Синът на Патрик Клуйверт обаче по-скоро ще остане на резервната скамейка, за сметка на Стефан Ел Шараауи и Ченгиз Юндер. На мястото на Кевин Строотман може да застане Бриан Кристанте.

Аталанта е на прага да влезе в групите на Лига Европа, след като вече преодоля ФК Сараево и Апоел Хайфа. В плейофите на турнира момчетата на Антонио Перкаси се сблъскват с Копенхаген, като първата срещата завърши при резултат 0:0.

Муса Бароу игра 90 минути в този двубой, като Дуван Сапата е по-вероятно да стартира на неговото място на върха на атаката на тима – като партньор на Папу Гомес. Марио Пашалич ще бъде в ролята на плеймейкър. Под въпрос е централният защитник Хосе Паломино, като се очаква на негово място да застане Джанлука Манчини.      

Срещата между Рома и Аталанта е в понеделник, 27 август, от 21:30 часа, като нея ще можете да проследите на живо по Max Sport 2.