Треньорът на Рома Даниеле Де Роси постигна трета поредна победа откакто застана начело на тима. "Вълците" надиграха Каляри с 4:0. Наставникът е доволен от възходящата линия на тима, но заяви, че за отбор от ранга на Рома е нормално да победи състави като Каляри, Верона и Салернитана. Той също така не пожела да влиза в полемика относно представянето на отбора сега и по времето на предшественика му Жозе Моуриньо.

"Момчетата се представиха чудесно от началото до края, контролираха топката и избираха правилните моменти да атакуват празните пространства, за да наранят съперника. Чудесно представяне. Ще погледна точките и класирането след хубавите ни игри напоследък, но е рано да правим сметки. Играхме с три отбора, които са с по-нисък ранг от нас, поне на хартия. Не можехме да ги подценим и да смятаме победите за сигурни, но за отбор като Рома е нормално да победи състави като Каляри, Верона и Салернитана", смята Де Роси.

Относно сравненията с представянето на отбора при Моуриньо и сега, той заяви: "Не обичам подобни сравнения. Не е правилно и не е честно спрямо Моуриньо. И под негово ръководство Рома имаше подобни мачове като тази вечер. Сега за нас е важно да мислим за следващия сблъсък с Интер. Играчите заслужават да имат треньор, който винаги е 100% фокусиран върху следващия двубой".

Все пак се оказа, че двамата треньори имат различен подход и докато Специалния постоянно се оплакваше, че няма достатъчно силен състав, Де Роси е на друго мнение.

"Трябваше да излезем от трудната ситуация заедно, без да търсим лесното решение, а с много здрава работа. Като бивш футболист, който е бил част от този отбор, аз знам как да говоря с играчите си. И аз съм имал трудни моменти, но от тях винаги съм излизал със задружна работа. Казах на играчите, че те са наистина добри, много талантливи и трябва повече да вярват в себе си. Това е много силен отбор", убеден е Де Роси.