Старши треньорът на Рома Даниеле Де Роси сериозно се разгневи на тъчлинията заради Леандро Паредес и Ромелу Лукаку по време на победата на Рома с 4:0 срещу Каляри.

Още през първото полувреме Лукаку се сдърпа с Йери Мина, докато не бяха разделени от рефера. „Помислете, ние водим играта, няма нужда да реагираме така“, извика Де Роси към своя нападател. През второто полувреме Мина атакува Никола Залевски, а Паредес отиде да се разправя и това доведе до жълт картон за аржентинеца.

„Вижте, харесва ми, когато играчите се опитват да защитават своите съотборници, но когато водим с 4:0, те трябва да бъдат интелигентни“, обясни Де Роси на пресконференцията си.„Трябва да ограничим този вид поведение, защото да получиш картон, когато водиш с 4:0, е наистина глупаво. Не можем да си позволим да загубим някой от тези играчи.”

За да влоши нещата, Паредес се завърна в игра в мача, след като излежа наказание в Серия А поради натрупване на жълти картони. Аржентинският национал има много лоша дисциплина - 12 картона в 29 мача този сезон, 11 от които в 21 мача от Серия А.