Наставникът на Рома Еузебио Ди Франческо пое цялата вина за поражението на „джалоросите” на „Сан Сиро” от Милан с 1:2. Специалистът довери, че тактическият експеримент, който е опитал не е проработил и това е довело до пражението в Милано.

„Подарихме едно полувреме в Милано, както го направихме и срещу Аталанта. Тимът бе модифициран и подобрен през второто полувреме. Вторият гол, който ни вкараха бе нелеп, а той е такъв, след като допуснахме подобна грешка в отбрана”, сподели Ди Франческо след загубата.

Много VAR и луда драма на "Сан Сиро"

Италианският специалист стартира с 3-4-1-2 в тази среща, давайки дебют на Иван Маркано, а Рик Карсдорп също записа първи мач от октомври 2017 насам.

„Избрах да играем с трима в защита, тъй като смятах, че ще успеем по този начин да овладеем крилата им, но това не сработи. Трябва да приемем резултата. Каквото и да кажа сега, би било излишно. Трябва да бъдем по-солидни в отбрана, тъй като допускаме прекалено много попадения и правим доста грешни решения”, продължи разочарованият треньор на Рома.

„Опитах да направя защитата по-компактна, но таймингът ни беше слаб и не бяхме достатъчно агресивни. Честитя на Милан успеха”, завърши Еузебио Ди Франческо.