Звездата на Рома - Пауло Дибала, обясни решението си да остане в тима. Аржентинецът имаше примамлива оферта от саудитския Ал-Кидсия, който му даваше 75 млн. евро за 3 години, но я отхвърли. Това беше оценено от феновете на “вълците” и те засвидетелстваха топлите си чувства към Дибала в мача срещу Емполи, загубен с 1:2.
 
“Всички ме питат за парите. Сложих много неща на масата, за да реша какво да правя. Семейството, градът, отборът, желанието ми да се върна в националния отбор - всичко това натежа при избора му. Аз съм на 30 години и се чувствам отлично, макар често да ме критикуват за контузиите. Разбира се, не мога да кажа, че финансовият аспект не е от значение, но не е единствен и затова  реших да остана.
 
Агентът ми щял да загуби много пари? Той е преди всичко мой приятел и иска да съм щастлив. Не знам как от клуба от Саудитска Арабия са приели новината, защото не съм говорил с тях. Днес се опитах да се държа професионално и да съм концентриран върху случващото се на терена. Направихме доста грешки. Надявам се с края на трансферния прозорец да се успокоим и да сме наясно с какъв състав ще разполагаме.
 
Не мисля, че след решението си да остана в Рома ще съм под допълнително напрежение. Винаги се опитвам да давам най-доброто от себе си. Опитвам се да съм полезен и да изпълнявам изискванията на треньора. Понякога се връщам назад, за да помагам в организирането на атаките. Естествено, чувствам се по-комфортно в близост до противниковата врата”, заяви Дибала.