Нападателят на Рома Пауло Дибала определи като сбъдната мечта да играе за римския клуб.

Дибала даде интервю за Lega Serie A, в което разказа за престоя си в италианската столица.

"Всичко, свързано с Римската империя, винаги е привличало вниманието ми, не знам защо. Може би съм бил римлянин в друг живот. Рим е вълшебен, когато бях дете в Аржентина, виждах Рим само на филми и впечатлението ми беше, че е огромен град. За мен е сбъдната мечта да съм тук", каза Дибала.

"Харесва ми градът, особено през нощта всичко е осветено и това го прави още по-красив. Трудно е да се разхождаш из Рим, ако някой те разпознае, те спира и придвиждавено става трудно. В началото се срамуват, но ако един човек има смелостта да си направи селфи, всеки го прави.

Италия играе важна роля в живота ми. Живея тук повече от 10 години, цялото ми юношество до днес. Винаги съм живял в Италия, в различни градове, но винаги в една и съща страна, където съм срещал невероятни хора. Това е страна, която ме научи на толкова много. Срещал съм хора на юг и на север и сега в Рим. Държаха се добре с мен от първия ден. Мисля, че италианците като цяло си приличат с  аржентинците. Феновете са много сходни. Страстта към клуба, силните чувства, любовта към фланелката. Често гледах мачове на Рома. Ако не сте в тази реалност, е трудно да разберете какво е да сте тук. Хората тук живеят и дишат за Рома. Аз съм аржентинец и ще се чувствам завинаги аржентинец, но Италия е втора родина и се надявам да продължи да бъде още дълго време", каза още Дибала. /БТА