Според „Гадзета дело Спорт“, директорът на Рома Тиаго Пинто ще седне с агента на Николо Дзаниоло през февруари, за да започне преговори за удължаване на договора на играча.

Дзаниоло може да стане най-високо платения играч на „вълците“ след Лоренцо Пелегрини и Тами Ейбрахам. Атакуващият халф наскоро подписа нов договор за 5 милиона евро годишно, докато Ейбрахам получава 4,5 милиона евро, но може да достигне 6 милиона евро с бонусите, свързани с представянето му.

Контрактът на бившия играч на Интер изтича през 2024 г. и „джалоросите“ скоро ще започнат преговори с неговия агент Клаудио Вигорели за по-добро предложение за 4 милиона евро годишно до юни 2027 г.

Ръководителите на римския гранд са убедени, че Дзаниоло и Ейбрахам могат да изиграят ключова роля в бъдещето на клуба и затова са решени да подсигурят своето бъдеще.

22-годишният Дзаниоло се присъедини към Рома от Интер в размяна с Раджа Наингголан през 2018 година. Той е отбелязал четири гола и има пет асистенции в 26 мача във всички турнири през този сезон.