Капитанът на италианския Рома Един Джеко стана най-резултатният чужденец в клубната история. Той постигна това след снощния си гол за победата с 2:1 над Верона, който беше негов 15-и с глава през сезона.

Така босненецът закръгли попаденията си на 105 на сметката си като футболист на “вълците”, с което задмина аржентинецът Педро Манфредини. 

Джеко е пети във вечната ранглиста на голмайсторите на римляните, като му трябва само още един гол, за да се изравни с четвъртия Родолфо Фолк. Топ 3 се състои от Амедео Амадей, Роберто Пруцо и легендата Франческо Тоти.

Рома съобщиха още, че са прекратили предсрочно договора си с "Nike", които обличат “вълците” от 2013 година насам. Тогава двете страни подписаха контракт за 10-годишно сътрудничество, но той няма да бъде изпълнен докрай. Все пак, от клуба допълниха, че са постигнали ново споразумение със спортния концерн, но само за следващия сезон.

“Ранното прекратяване на търговското споразумение ще позволи на Рома да разгледа нови възможности по отношение на облеклото и лицензирането”, заяви клубният директор Франческо Калво.