Вездесъщите изяви на стража на Рома Робин Олсен не бяха достатъчни на неговия тим, който бе победен минимално като гост от италианския властелин на футбола в последните години Ювентус с 0:1. Голът за шампиона на Ботуша дойде от Марио Манджукич в 35-ата минута, а Дъглас Коста в първата минута на добавеното време на мача покачи за 2:0 на „Алианц Стейдиъм”. Въпреки това след разглеждането на VAR oт рефера попадението бе отменено, след като е имало нарушение в средата на терена. По този начин Ювентус е комфортен лидер в Серия А с 49 пункта, на осем пред втория Наполи. Рома пък остава десети с 24 точки.

Мас Алегри разчете на 4-3-3, като Кристиано Роналдо, Пауло Дибала и Марио Манджукич поведоха атаката на торинския тим. Зад тях пък стояха Блес Матюиди, Миралем Бянич и Родргио Бетанкур.

Рома стартира с Патрик Шик като нападател, а тройката зад него бяха Алесандро Флоренци, Ченгиз Юндер и Николо Дзаниоло

Донякъде логично Ювентус стартира по-активизирано на „Алианц Стейдиъм”. Торинци наложиха териториален натиск, но първото положение бе на сметката на гостите от столицата на Италия. Николо Дзаниоло открадна топката от Джорджо Киелини и веднага комбинира със Зонзи. Френският опорен халф на „джалоросите” обаче отправи слаб изстрел, който не бе точен. В седмата минута Матия Де Шилио стреля от средна дистанция, ала след рикошет топката се озова в Алекс Сандро. Крайният защитник бе в чудесна позиция, но не успя да отбележи, след като изява на Робин Олсен го спря.

Десетина минути по-късно отново Алекс Сандро бе в епицентъра на събитията, отправяйки топовен изстрел към вратата на римляните, но Олсен отново спря хода на топката, чистейки в ъглов удар. След центрирането от корнера топката отново някак попадна у Сандро, чийто удар премина край гредата.

В 22-ата минута Кристиано Роналдо опита ефектна задна ножица, но изпълнението не бе добро и топката излезе аут. В 33-ата минута шведският страж на Рома отново обра овациите на тифозите, след като предотврати сигурен гол след бомбен шут на Кристиано Роналдо. Две по-късно обаче италианският хегемон излезе напред в резултата. Матия Де Шилио бе вдясно и достави перфектна топка за Марио Манджукич, който се пребори в наказателното поле и с глава откри резултата – 1:0.

Втората част продължи с по-солидното представяне на „бианконерите”, които обаче определено намалиха оборотите. Въпреки това в 55-ата минута Роналдо стреля с глава, но над напречната греда. Четири по-късно Федерико Фасио бе видян от ъглов удар, а той също стреля с глава, но Шчесни укроти топката пред себе си. Секунди по-късно Олсен отново се намеси решаващо, когато отрази опасен удар на Кристиано Роналдо с глава и изби в корнер. След изпълнението му отново бе намерен CR7, но Олсен пак се погрижи втори гол да не падне във вратата му. В 69-ата минута опитният Киелини отбеляза гол, който бе отменен от Давиде Маса, след като преди да вкара бранителят изблъска Робин Олсен и извърши нарушение.

В края на мача Ювентус оцеля след удар на Брайън Кристанте с глава след центриране. Въпреки това полският страж на торинци направи много солидно спасяване, за да запази успеха на своите. В добавеното време на срещата пък Кристиано Роналдо подаде отдясно към Дъглас Коста, който вкара от два метра и покачи, ала голът бе отменен от рефера Давиде Маса. Причината бе, че атаката на Юве за гола дойде след нарушение в средата на терена и след намесата на VAR се стигна до това нарушение. По този начин за четвърти пореден сезон Ювентус надиграва Рома у дома, а в идния