„Фаталният“ 13-ти кръг в Серия А отново ни предлага сериозна доза емоции. В съботната програма три от фаворитите за челните места – Ювентус, Интер и Рома, излизат на сцената.

На пръв поглед те имат преодолими съперници, но с оглед на някои от грешките на трите тима от началото на сезона, непълно е възможно да се натъкнем на сензации.

Ето какво ни предлага съботният ден в 13-ия кръг в шампионата на Апенините:

Удинезе – Рома

Рома отново се завърна в Топ 6 след успеха с 4:1 над Сампдория. Това прекъсна серията от три поредни срещи на тима без успех. Сега пред момчетата на Еузебио Ди Франческо предстои двубой срещу един от застрашените тимове в лигата през тази кампания – Удинезе.

Отборът не познава успеха от края на септември, като в този период бяха записани пет загуби и едно равенство. Удинезе влиза в срещата с нов треньор, след като по време на паузата Хулио Васкес бе заменен от Давиде Николас, който трябва да измъкне тима от зоната на изпадащите.

Контузени за домакините от „Фриули“ са Емануел Баду и Лукаш Теодорчик. Очаква се Николас да започне с предпазливо 4-4-1-1, а нападението да водят Родриго де Паул и Кевин Лазаня.

Рома страда от криза с контузии – Ди Франческо няма да може да разчита на Хавиер Пасторе, Костас Манолас, Даниеле Де Роси и Диего Пероти. Лоренцо Пелегрини ще бъде под въпрос до последно.  В схема 4-2-3-1 Нзонзи и Кристанте ще бъдат пред защитата, а карето напред ще е съставено от Юндер, Шаарауи, евентуално Пелегрини и изнесеният нападател Един Джеко.

Любопитното е, че при победа на Рома „вълците“ ще станат третия тим в Серия А с 11 поредни успеха над един съперник – другите са Ювентус над Аталанта и Милан над Киево.

Срещата между Удинезе и Рома е в събота, 24 ноември, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Ювентус – СПАЛ

След грешната стъпка срещу Дженоа през октомври, Юве нареди три поредни успеха и продължава гордо да води колоната със 7 точки разлика пред втория Наполи. Грешки на преките конкуренти на „бианконерите“ – Интер и Наполи, отново позволиха на тима на Макс Алегри да се настани удобно там, където е в последните 8 години.

Пред Юве сега е намиращият се в лош период СПАЛ от Ферара. Момчетата на Леонардо Семпличи са с едва един успех в последните пет мача, въпреки че започнаха силно кампанията.

Единственият, за когото е сигурно, че пропуска двубоя при домакините е Емре Джан. С проблеми са още Миралем Пянич, Федерико Бернардески и Сами Кедира, но те ще могат да влязат в игра в даден момент. Със сигурност обаче ще бъдат направени промени в състава с оглед и на двубоя от Шампионската лига идната седмица срещу Валенсия.

В предни позиции отново трябва да бъдат Манджукич, Роналдо и Куадрадо в схема 4-3-3.

За гостите с травма е само опорният халф Мохамед Фарес, като за него ще се решава дали да попадне в групата в часовете преди срещата. В нестандартното 3-5-2 Петаня и Антенучи ще действат в предни позиции за СПАЛ.

Шансовете на гостите за победа едва ли са големи с оглед и на статистиката, която показва само един успех за тима в 34-те срещу този съперник.

Срещата между Ювентус и СПАЛ е в събота, 24 ноември, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Интер – Фрозиноне

Интер се спъна болезнено в предишния кръг, губейки от Аталанта (1:4). Това спря похода на тима в шампионата от 6 поредни успеха. „Нерадзурите“ се отдалечиха от голямата си цел – първото място, и в момента са на 9 точки от лидера Ювентус.

Сега на „Джузепе Меаца“ идва новака Фрозиноне, който е предпоследен, но въпреки това не е губил от четири кръга, записвайки една победа и три равенства.

За домакините аут са контузените Шиме Вършалко и Далберт, докато Марсело Брозович е наказан заради червения си картон в последния кръг.

Мауро Икарди вкара първия си гол за Аржентина по време на паузата и безспорно ще е в настроение за нови подвизи пред противниковите врати в Серия А. Поради мача, който идва в Шампионската лига срещу Тонтъм, Спалети би трябвало да направи някои рокади по състава си.

Предварителните информации дори съобщават за това Икарди да остане на пейката за сметка на младия си сънародник Лаутаро Мартинес. Перишич, Жоао Марио и Политано ще бъде зад гърба на нападателя.

За Фрозиноне аут са Лука Паганини, Емил Халфредсон, Федерико Диониси и Кристиан Молинаро. Камило Чиано пропусна последния двубой на тима – 1:1 с Фиорентина, но сега би трябвало да е готов за игра. В схема 3-4-1-2 напред ще действат Чиофани и Жоел Кемпбъл.

Срещата между Интер и Фрозиноне е в събота, 24 ноември, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.