Наставникът на Рома Пауло Фонсека остана доволен от победата с 2:0 над Фиорентина в неделния мач между двата тима. Специалистът също така изтъкна присъствието сред титулярите на Крис Смолинг.

„Няма нищо случайно, че във втори пореден мач не допускаме гол. Винаги съм казвал, че Крис е много важен за тима. Задължително е около останалите трима млади защитници, да има някой по-опитен. Смолинг притежава и лидерски качества, което го прави още по-ценен", заяви Фонсека след двубоя.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

„Целият отбор се представи на ниво срещу силен съперник. Бяхме солидни в защита, бързо преминавахме в атака. Лоренцо Пелегрини е много интелигентен футболист, който може да изпълнява различни роли. Ние сме способни да действаме с трима или четирима в защита", каза още португалецът.

„Трябва да мислим мач за мач. Целта ни е да постигнем повече от миналия сезон, което значи да се класираме за Шампионската лига. Отборът трупа увереност и това е отлично", завърши Фонсека.

С тази победа „вълците“ са на 6-о място в класирането на Серия А. Головете за успеха на „Олимпико" вкараха Леонардо Спинацола и Педро Родригес.