Старши треньорът на Рома Пауло Фонсека остана доста недоволен след домакинската загуба от Наполи с 0:2. „Вълците“ допуснаха два гола още до почивката и не успяха да реагират след нея.

Фонсека призна, че тимът му е подходил плахо и по този начин е невъзможно да се добере до топ 4 и да се класира за Шампионската лига.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

„Може би ни липсва манталитет да се противопоставяме на големите отбори. През първото полувреме видях отбор без кураж и самочувствие, а след това нещата коренно се промениха. Не искам да играем така. Всички сме виновни. Няма как да побеждаваш, когато играеш със страх и се плашиш да не загубиш. Фактът, че бяхме преобразени през втората част, означава, че проблемът е на психологическа основа“, каза видимо гневният Фонсека.

„Ако от първата до последната минута бяхме играли слабо, щях да кажа, че това е нивото ни. Ако играехме така във всеки мач - също. Но щом редуваме добри мачове с посредствени такива, значи ни липсва манталитет. Защо винаги започваме зле? Защо трябва да чакаме да получим гол? Според мен става дума за грешна нагласа. Не казвам, че аз не нося отговорност, но това е реалността“, продължи специалистът.

„Лошите резултати срещу силните отбори са обезпокоителни. Само ние можем да променим това. Винаги можеш да загубиш, но не и така - със страхлива и безотговорна игра. Преди почивката не пресирахме изобщо Марио Руи и му оставихме огромни пространства. Липсата на агресия в тази зона ни създаде много проблеми“, заяви още Фонсека.