Треньорът на Рома Пауло Фонсека призна, че Серия А е едно от най-трудните първенства за треньорите в света, но за сметка на това не би го заменил за никое друго за момента. 

29 снимки

Португалският специалист застана начело на "римляните" през лятото и въпреки някои колебания за момента все още е близо до изпълнение на целта за влизане в групите на Шампионската лига. По време от пандемията от коронавирус той застана пред медиите в родината си, за да обсъди своите впечатления от досегашния си престой на Апенините. 

"Мисля, че Серия А винаги е било най-голямото предизвикателство за чуждестранните треньори. Въпреки че имах по-добри финансови предложения от Рома аз много исках да се тествам в тази дивизия и не съжалявам", започна Фонсека.

"Най-трудното първенство е, защото отборите са толкова гъвкави тактически и буквално във всеки мач може да си сменят формация и тактиката по няколко пъти. Феновете винаги са ме подкрепяли тук, те са толкова страстни за клуба си. Винаги съм мечтал да се озова в голям клуб като Рома, в който да се боря за титли. Обичай Рома и не бих заменил това изживяване за нищо друго", категорично завърши специалистът.