Късно снощи Рома постигна труден, но важен успех в серия А. „Вълците“ спечелиха тежкото си гостуване на Фиорентина с 2:1 и смело продължават да са в борбата за Топ 4.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

След загубата от Милан през уикенда, напрежението бе огромно, и тази победа идва в точния момент. Това призна и мениджърът на „джалоросите“ Паоло Фонсека, според когото, отношението е в основата на трите точки.

„Винаги е трудно да се изправиш срещу Фиорентина и то на техния стадион. Хареса ми реакцията на момчетата, защото след мача с Милан за нас бе изключително тежко. Говорихме с отбора, че  трябва да спечелим и нямаме алтернатива, а успехът ни дойде напълно заслужено. Смятам, че този път в защита се представихме по-добре, а в атака нещата също ни се получиха. Доволен съм от представянето на Амаду Диавара, не само, защото отбеляза победния гол, но и се вижда, че е в чудесна форма. Единственият проблем пред Рома е фактът, че губим от големите отбори, но аз вече говорих по тази тема. Няма да става по-лесно, но поне трите точки ще свалят малко напрежението от моите играчи. Сигурен съм, че тази изстрадана победа ще ни вдъхне самочувствие и увереност“, каза Фонсека.