Треньорът на Рома Пауло Фонсека подчерта, че неговият отбор е успял да лимитира до минимум шансовете на Аталанта при снощната загуба с 1:2 при гостуването в Бергамо. Специалистът добави, че все още е оптимист, че неговият отбор може да се добере до място в топ 4 в Серия А през тази кампания. 

"Джалоросите" започнаха срещата добре, отбелязвайки гол в края на първото полувреме, дело на Един Джеко. След почивката обаче "бергамаските" стигнаха до пълен обрат, с голове на Хосе Луис Паломино и резервата Марио Пашалич. Португалският наставник все пак не се отказва от борбата за място в Шампионската лига догодина. 

"С оглед на обстоятелствата мисля, че ограничихме Аталанта до минимума положения. Те винаги създават много ситуации у дома, трудно е да се играе тук, но стратегически вярвам, че се защитавахме добре", започна Фонсека. 

"Изоставаме с 6 точки при оставащи 14 кръга. Задачата не е лесна, но не е невъзможна. Балансът на силите в "Серия А" този сезон е много изравнен и вярвам, че можем да се върнем в надпреварата". 

"Физически сме на добро ниво, проблемът е, че допускаме гол с първия удар на противника в мача. Инкасирахме 3 гола от корнери в последните си 2 мача и мисля, че можем да се справим по-добре от такива ситуации. Вярвам, че това ще се случи", завърши специалистът.