Легендарният бивш футболист на Рома и националния тим на Италия Франческо Тоти изрази възхищението си от Реал Мадрид. В интервю за вестник "Марка", Тоти разкри надеждите си за любимия Рома под ръководството на Жозе Моуриньо и изтъкна важността на класирането на Италия за следващия голям международен турнир.

"Винаги съм обичал футбола, но е ясно, че сега играта е различна от тази, която аз играех. По мое време имаше повече отборен дух, повече битка. Сега се мисли повече за физиката. Очевидно е, че играта се промени", заяви Франческо Тоти.

"Ако говорим за Реал Мадрид по мое време, тогава тимът имаше Дейвид Бекъм, Роберто Карлош, Зинедин Зидан. Тези футболисти са на различно ниво. Винаги съм харесвал Реал, още откакто бях дете в Рим гледах мачовете им. Това е най-успешният клуб в света. Феновете и "Сантяго Бернабеу" винаги са ме впечатлявали. С Рома прекарах 25 години в различно първенство и стадион, но "Сантяго Бернабеу" винаги е бил различен", добави Тоти.

Колкото до настоящия отбор на Рома, 47-годишният бивш футболист отговори: "Виждам, че има колебания, но се надявам, че Жозе Моуриньо ще изведе тима възможно най-високо."

Франческо Тоти заяви, че се надява на бързо завръщане на националния състав на Италия на Световно първенство.