Скептицизъм, безпокойство, прозрачност. И много разпространеното вярване, че вече не играеш футбол. Не и този сезон. Футболистите на Рома в няколко интервюта, а и в общ чат помежду си, изглеждат много разтревожени от краткосрочните перспективи.

Към момента щепселът е изключен, операционната система на футбола е изключена и няма да бъде рестартирана. Старият метод – изключване и включване отново – не е достатъчен в спорта, защото здравето на спортистите е застрашено, които не работят като компютър.

И така в тези безкрайни дни играчите на „римските вълци“ обменят мнения за вируса, за страха и света. Те се подкрепят взаимно, дават си съвети един на друг. Срещат се към неизвестното бъдеще. Но ситуацията е такава, че да не гарантира възобновяването на тяхната дейност. Странно е чувството, защото най-голямото желание на футболиста е да иска да играе повече, защото „в противен случай ще излезеш от ума си“, както сподели Джъстин Клуйверт. Но в момента играта е „замразена“.

Така че, футболистите на Рома споделят, че е по-добре да се спре и да се изчака пандемията причинена от коронавируса да утихне, възстановявайки всичко.