Ръководството на италианския Рома окончателно се отказа от изграждането на нов стадион в югозападната част на Рим. Новината съобщи вестник "Il Messaggero", позовавайки се на изявление на собствениците на групата "Friedkin", които придобиха клуба през август миналата година от Джеймс Палота.

"Административният съвет въз основа на финансов, правен и нотариален анализ реши, че няма условия за изпълнение на проекта", се казва в новината на изданието.

В същото време не е изключено изграждането на спортно съоръжение за клуба в бъдеще на друго място.

За първи път дизайнът на новия стадион на Рома беше представен през 2014 година, а изпълнението му беше замислено за сезон 2016/2017.

Според "Il Messaggero" по време на оценката на проекта, наследен от предишния собственик на клуба, са разкрити не само бюрократични нередности, но и структурни проблеми, свързани с факта, че обектът, предназначен за строителството, се намира близо до коритото на река Тибър, и почвата там е склонна към ерозия. Изпълнението на самия стадион се оценява на 300-400 милиона евро, без да се брои цялата необходима инфраструктура.

Новите собственици на "вълците" смятат проекта за нерентабилен, особено в контекста на пандемията, която "промени драстично финансовия и инвестиционен сценарий".