Играчите на Рома и генералният мениджър Тиаго Пинто поднесоха приятна изненада на португалския наставник на тима Жозе Моуриньо за рождения му ден. Днес Специалния навърши 59 години и по този случай футболистите бяха подготвили в съблекалнята торта и две бутилки шампанско за рожденика. Моу пък поднесе първото парче от празничната торта на капитана Лоренцо Пелегрини.

Жозе Моуриньо пое Рома през лятото на 2021 година. Престоят му във Вечния град започна с няколко поредни победи, но те бяха последвани от колебливи резултати и немалко поражения. През октомври "джалоросите" регистрираха една от най-кошмарните загуби в цялата си история - 1:6 от Бодьо/Глимт в Норвегия в турнира Лига на конференциите. По-рано този месец пък "вълците" допуснаха катастрофален срив срещу Ювентус на "Олимпико" в мач от Серия "А", след като 20-ина минути преди края водеха с 3:1 в резултата, но в крайна сметка отстъпиха с 3:4.

В момента тимът е шести в класирането, като е записал 9 поражения в 23 срещи до момента, но все пак трябва да се отбележи, че Рома е в серия от три поредни победи във всички турнири, като през миналата седмица се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Италия. Там столичани ще се изправят срещу един от бившите клубове на Моуриньо - Интер.

В треньорската са кариера Моуриньо има 25 трофея до момента. Бил е наставник на редица отбори, повечете от които сериозни имена в европейския футбол: Бенфика, Униао Лейрия, Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и сега Рома.