Интер спечели с 3:1 Рома на "Джузепе Меаца" в един от най-интересните сблъсъци от 34-ия кръг в Серия А. Нидерландецът Дензъл Дъмфрис (30), Марсело Брозович (40) и Лаутаро Мартинес (51) вкараха головете за "нерадзурите". Хенрик Мхитарян върна едно попадение пет минути преди края. Загубата сложи край на серията на "вълците" от 12 мача без загуба в Серия А. За Интер, който е лидер в класирането, победата бе още една крачка към титлата в Италия.  

Двата отбора влязоха активно в мача, като атаките към двете врати се редуваха една след друга. До сериозни опасности в първите минути обаче не се стигна. В 7-ата минута Димарко опита изненадващ шут от пряк свободен удар, който обаче не затрудни стража на гостите Руи Патрисио. Вратарят обаче бе поставен на сериозно изпитание в 18-ата минута, когато Чалханоглу от 25 метра изстреля истински снаряд. Патрисио успя да избие, а след това и защитник на Рома изчисти топката. Две минути след това Мхитарян шутира от дистанция, но топката мина покрай вратата на Интер. В 29-ата минута "вълците" пропуснаха да открият, след като Пелегрини от фаул сложи топката на главата на Манчини, но той от непосредствена близост я прати над вратата.
Секунди по-късно мълниеносна контраатака завърши с гросмайсторски пас на Чалханоглу към оказалия се на върха на нападението Дензъл Дъмфрис. Бързоногият нидерландец напредна и хладнокръвно промуши топката между краката на вратаря Патрисио за 1:0.

Голът окрили домакините и пет минути преди почивката те нанесоха втори удар. Марсело Брозович получи топката отляво, навлезе в наказателното поле и с фантастичен шут прати топката в далечния ъгъл - 2:0.

В края на първата част Дъмфрис можеше да реши мача с трето попадение, след като прегази Залевски на втори етаж при ценнтриране на Димарко, но не намери очертанията на вратата на Рома. 

"Вълците" пропуснаха златна възможност да върнат интригата в двубоя още в първата минута на второто полувреме. Пелегрини се справи отляво с Шкриниар, но центрирането му бе пресечено от Димарко и топката не стигна до Ел Шаарауи. 

Надеждите на Рома за обрат обаче бяха попарени в 51-ата минута. Центриране на Чалханоглу от ъглов удар постави в шах отбраната на римляните, а Лаутаро Мартинес продължи головата си серия от последните два мача и с глава прати топката за трети път в мрежата на Патрисио - 3:0. Гостите оспорваха попадението, искайки да бъде отсъдено нарушение в атака, но претенциите им не бяха уважени. 

След третия гол отборът на Рома като че ли се примири със загубата, а наставникът на Интер Симоне Индзаги побърза да направи няколко промени в състава. В 57-ата минута Лоренцо Пелегрини обстрелва вратата на Ханданович, но стражът на домаскините се справи. Четвърт час преди края тимът на Моуриньо за малко да инкасира четвърто попадение, след като Карсдорп върна отблизо към вратаря Патрисио, който веднага бе пресиран от съпрерника, но със задружни усилия топката бе изчистена.  

Пет минути преди края гостите върнаха един гол. Резервата Елдор Шомуродов нахлу отляво и върна към точката на дузпата, а Мхитарян от движение не остави шансове за Ханданович - 3:1.  

В добавеното време друга резерва на Рома - Карлес Перес получи добра топка в наказателното поле на Интер, но се забави и не успя да нанесе удар.

ИНТЕР - РОМА 3:1

1:0 Дензъл Дъмфрис (30)
2:0 Марсело Брозович (40)
3:0 Лаутаро Мартинес (51)
3:1 Хенрик Мхитарян (85)

ИНТЕР: 1. Ханданович, 37. Шкриниар, 6. Де Врай, 32. Димарко, 2. Дъмфрис, 23. Барела, 77. Брозович, 20. Чалханоглу, 14. Перишич, 9. Джеко, 10. Мартинес
Треньор Симоне Индзаги

РОМА: 1. Патрисио, 23. Манчини, 6. Смолинг, 3. Ибанес, 2. Карсдорп, 27. Оливейра, 77. Мхитарян, 59. Залевски, 7. Пелегрини, 92. Ел Шаарауи, 9. Ейбрахам
Треньор Жозе Моуриньо