Ювентус победи Рома с минималното 1:0 в двубой от 18-ия кръг на Серия А. Победното попадение дойде в 18-ата минута, когато точен беше Бенатиа.

Рома започна атакуващо двубоя, но домакините организираха първата опасна атака към една от двете врати в 6-ата минута, когато Сами Керида отправи удар, но топката не намери целта.

Игуаин стреля с глава от 13-ина метра в 17-ата минута след пас на Куадрадо, но кълбото не намери целта.

В 18-ата минута все пак Юве откри резултата Киелини стреля с глава след центриране от корнер, Алисън отби кълбото, но Банатиа беше на точното място и откри резултата от втория опит, тъй като първо нацели гредата.

Въпреки откритата игра и създадените положения голове липсваха, а в 80-ата минута Флоренци се възползва от грешка в отбраната на Ювентус, но ударът му попадна в гредата.

Рома понатисна съперника си в последните минути, но така и не стигна до гол. В добавеното време Миралем Пянич разтресе гредата на Рома с топовен шут, а малко по-късно Рома пропусна да изравни резултата, след като Шик се оказа очи в очи с Шчесни след грешка на Бенатиа, но вратарят се прояви и запази трите точки в актива на Юве.

След този успех Ювентус продължава да гони лидера Наполи като изостава само на точка с актив от 44 точки, Рома е на 4-ото място с 38.