Нападателят Никола Калинич демонстрира сериозни амбиции в първото си интервю като футболист на Рома. Хърватският национал заяви, че няма намерение да играе ролята на резерва за Един Джеко, който от години е предпочитаният избор за нападател на „джалоросите”.

31-годишният футболист, който не толкова отдавна игра в Италия с екипите на Фиорентина и Милан, се завърна в Серия А като преотстъпен от Атлетико Мадрид. В договора на Калинич има клауза за постоянно откупуване на стойност 11 милиона евро.

„Рома е страхотен отбор. Много съм щастлив и се надявам да се справя добре в това ново приключение”, коментира хърватинът.

„Надявам се да не се контузя, искам да играя повече. Колкото до отбора, ще я караме мач за мач. Тревожех се, че сделката може и пропадне, но за късмет вече съм тук. Наистина съм доволен.”

„Имам опит в Серия А, но тук има достатъчно играчи и много нападатели като Един Джеко, който винаги се представя добре. Надявам се и аз да се представям силно.”

„Ще видим как ще играем – дали ще е с един или двама нападатели. Говорих с Джеко и той ме убеди да дойда. Играл съм и като ляво крило във Фиорентина. Мога да играя сам на върха на атаката или в дуо.”

„В Атлетико Мадрид играехме с един нападател и беше добро преживяване да работя с Диего Симеоне”, добави още Калинич.