Крилото на Рома Джъстин Клуйверт се чувства повече от прекрасно в столицата на Италия Рим, след като финализира трансфера си през лятото от холандския Аякс. Синът на Патрик Клуйверт довери, че се иска да прави всичко като звездата на Ювентус Кристиано Роналдо, а работата му с наставника Еузебио Ди Франческо е наслада за него.

Холандският национал също така сподели, че се вижда дълго време в Италия, макар престоят му на Ботуша да е още на няколко месеца.

„Много съм щастлив, тъй като трупам опит с всеки един изминал ден. Първенството е много трудно, но това те прави по-добър играч. Моят баща ми ги каза тези неща. Той бе моя модел, когато растях. Това е без съмнение, но се вдъхновявам от Кристиано Роналдо. Той е човек, който живее с футбола и спорта. Искам да играя като него в даден момент от кариерата си”, довери Клуйверт пред медиите в Италия.

„Еузебио Ди Франческо? Той ми дава толкова много. Чудесен треньор е и е човек, от който може да се научи много. Насърчава ме да използвам повече скоростта си, за да мога да експлоатирам слабостите на опонентите”, продължи младокът.

„Даниеле Де Роси е много важен за тима ни. Когато пристигнах в Рома той беше на ваканция, но ми изпрати съобщение, с което ме приветства. Това ме мотивира допълнително. Той е феноменален футболист и човек и е чест за мен да играя до него. Говори добре английски и комуникираме много. Италианският език ми е малко труден, но смятам, че до един месец ще мога да говоря по-спокойно”, завърши Джъстин Клуйверт.