Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо не скри, че би се радвал Ювентус да излезе без голямата си звезда Кристиано Роналдо в съботното дерби между двата отбора от Серия А. Според наставника португалецът ще бъде „заплаха №1” за неговия тим.

33-годишният португалец ще получи почивка от Юве преди края на календарната година, но определено попада в плановете на Масимилиано Алегри за днешния двубой, който стартира в 21,30 часа българско време. Срещата можете да проследите чрез прякото предаване на MAX Sport 3.

CR7 продължава да бъде основният реализатор за „бианконерите”, като има 12 гола в 21 срещи на всички фронтове, откакто през лятото пристигна от Реал Мадрид. „Роналдо е заплаха №1. Той разполага с умения, които са извън сферата на всяка лига”, каза Ди Франческо, чийто пост е силно разклатен заради слабите резултати на „джалоросите”.

„Може би той няма да реши нищо в рамките на 35 минути, а после изведнъж ще извади невъобразим трик от шапката си. Той е играч, когото винаги би имал затруднения да замениш, защото може да реши един мач, когато си поиска. По тази причина си пожелавам той да не играе срещу нас, разбира се.”

Рома влиза в срещата с цели 15 точки пасив спрямо непобедения дотук в калчото Ювентус. Торинци спечелиха 15 от 16-те си мача дотук, а Дженоа беше единственият, който им открадна точки с реми.