За пореден път група крадци са се опитали да влязат в къщата на Крис Смолинг в Рим, но този път охранителната система се е включила и е предотвратила нова кражба.

Английският защитник в момента е на лагер с Рома в Португалия и семейството му също е с него. По този начин никой не е бил в дома му в италианската столица и двама крадци са се опитали да проникнат в къщата през градината.

Според La Repubblica, двамата маскирани мъже са забелязани от камерите на охранителната система и веднага служители на фирмата са се обадили на полицията. Но след като карабинерите са пристигнали,

двамата крадци вече ги е нямало.
Това не е първият път, в който Смолинг и семейството му имат досег с престъпници в Рим. През април трима маскирани мъже ограбиха къщата му, след като принудиха англичанина да отвори сейфа си и да им даде часовници, бижута и други ценни предмети.

Защитникът се присъедини в Рома през 2019 година като преотстъпен от Манчестър Юнайтед, а през миналата година "джалоросите" откупиха бранителя за 15 милиона евро. До момента Крис Смолинг има 58 двубоя за "римските вълци".