Рома постигна изключително драматична победа с 1:0 срещу Каляри в мач от 17-ия кръг на Серия А. Единственият гол в двубоя падна в четвъртата минута от шестминутното продължение на мача, а Федерико Фасио се оказа големият герой за своя отбор.

Успехът за "джалоросите" бе изключително изстрадан, но усилията на домакините в крайна сметка се увенчаха с успех и така момчетата на Еузебио ди Франческо предотвратиха трето равенство в последните си четири мача.

Двубоят на "Олимпико" бе лишен от много положения, но затова пък драмата бе на ниво. Рома бе отборът, който владееше ситуацията на терена, но шансовете за гол действително бяха твърде малко.

В 53-ата минута домакините получиха отличен шанс да реализират от дузпа, но Диего Пероти подходи изключително несериозно към изпълнението и в крайна сметка Алесио Кранио спаси изстрела му.

В 83-ата минута отново Пероти стреля опасно, но пак не затрудни Краньо.

Многото спирания на играта доведоха до шестминутно продължение и в него най-сетне голът бе факт. След центриране от фаул в наказателното поле, Кранио боксира топката, но в купа от играчи тя срещна тялото на Федерико Фасио, който след това само я добута в опразнената врата. Гостите имаха претенции за игра с ръка, но след помощта на видео повторението голът бе признат за редовен.

Така Рома взе трите точки и вече има актив от 38, с които е на четвърто място, на 4 от лидера Наполи. Каляри е на 14-а позиция със 17.