Лече и Рома не успяха да се победят и завършиха при нулево реми от 30-ия кръг на италианската Серия А. Двата отбора не успяха да стигнат до гол, въпреки че домакините отправиха 27 удара, от които точни, към вратата на „вълците“, докато столичани имаха общо десет и три точни. Двата тима удариха и по една греда в хода на двубоя.

Домакините взеха инициативата рано-рано и като цяло доминираха сериозно през първото полувреме. Играчите на Лече отправиха цели 16 удара преди почивката, четири от които точни, но така и не поразиха вратата на Миле Свилар.

Снимки: Gulliver/GettyImages
66 снимки

Роберто Пиколи и Антонио Гало стреляха от границата на наказателното поле в ситуации, в които можеха да търсят и друго продължение, но ударите им преминаваха встрани от целта. В 33-тата минута и Свилар се намеси добре, след като спаси опасен изстрел на Патрик Доргу. Последва нов пропуск на Пиколи, който този път стреля над вратата. След толкова много положения за домакините Рома можеше да поведе в края на първата част. В 44-ата минута Никола Залевски се разтегна максимално да засече на далечната греда центриране на Томазо Балданци, но не успя да насочи топката във вратата. В добавеното време пък хубав удар от средна дистанция на Анхелиньо срещна гредата.

В 55-ата минута „вълците“ претендираха за дузпа за евентуално нарушение на Фалконе и Блин срещу Зелевски след центриране от корнер. Ситуацията бе разгледана от ВАР, но нарушение нямаше.

В 68-ата минута домакините пропуснаха поредната чиста ситуация, след като се оказаха с числено предимство в наказателното поле на Рома – четирима срещу трима. Никола Кръстович поднесе топката на Доргу, който от 11 метра само трябваше да уцели вратата, но стреля встрани.

Веднага след това и Рома стигна до две много добри възможности. Първо Ромелу Лукаку стреля с глава встрани, а след това вратарят Владимиро Фалконе направи страхотно спасяване, избивайки удар от чиста позиция на Усем Ауар, който бе изведен само срещу вратаря. В 85-ата минута и Свилар се отличи със страхотна намеса, избивайки с върха на пръстите силен удар на Ламек Банда от границата на наказателното поле. При последвалия корнер топката стигна до Никола Сансоне, който бе оставен непокрит на далечната греда, но неговият удар премина над вратата. В добавеното време удар на Реми Один също срещна напречната греда.

След този двубой играчите на Даниеле Де Роси заемат пета позиция в класирането с 52 точки, като Рома няма загуба в последните си шест мача от шампионата. Лече е на 13-о място с 29 точки.