Тимът на Рома надигра с 3:1 като гост Кротоне на “Ецио Шида” в мач от 16-ия кръг на италианската Серия “А”. “Вълците” решиха мача още преди почивката, отбелязвайки три безответни гола.

14 снимки

Много силен мач за Рома направи Борха Майорал. 23-годишният испански нападател отбеляза първите два гола (8, 29) в двубоя и спечели дузпа за столичани, а тя бе превърната в гол от Хенрих Мхитарян (35). В 71-ата минута Владимир Големич бе точен за Кротоне.

Още с първата си опасна атака гостите от столицата излязоха напред в резултата. Хенрих Мхитарян овладя отлично топката на левия фланг след дълго подаване и с блестящо центриране намери Борха Майорал пред противниковата врата, а испански нападател бе на точното място в точния момент и с лекота изведе “джалоросите” напред - 0:1.

В 26-ата минута домакините бяха близо до изравнително попадение, но ударът с глава на Сими излезе в аут. Секунди по-късно Сими направи нов пропуск, стреляйки неточно този път с крак след добавка. Пау Лопес парира шут на Жуниор Месиас, но топката попадна в Сими, който обаче не се възползва от шанса.

И вместо резултатът да стане 1:1, само след секунди тимът на Пауло Фонсека вкара втори гол. Негов автор отново бе Борха Майорал, а попадението бе изключително красиво. Гостите организираха контраатака и Майорал получи топката в половината на домакините. Юношата на Реал Мадрид реши да пробва далечен изстрел и това се оказа много верен ход, тъй като испанецът със страхотен удар изпрати топката в горния ляв ъгъл на безпомощния Алекс Кордас - 0:2. Минутата беше 29-а.

В 35-ата минута резултатът стана 0:3. Рик Карсдорп получи топката на десния фланг и центрира към Майорал, който падна в наказателното поле след съприкосновение с Владимир Големич. Реферът Марко Пичини прецени, че сръбският защитник на Кротоне е извършил нарушение и посочи бялата точка. Мхитарян изпълни дузпата и въпреки че Кордас позна ъгъла и не бе далеч от това да спаси удара, арменецът реализира попадение.

В 71-ата минута Големич направи резултата 1:3. Рома подцени едно изпълнение на ъглов удар, до което се стигна след отлично спасяване на Пау Лопес след изстрел с глава на Жуниор Месиас. След центрирането от корнера Големич изпревари бранителите на Рома и с глава насочи топката във вратата.