Ръководството на Рома предложи 3 милиона годишна заплата на своя титуляр Алесандро Флоренци, но това може да се окаже недостатъчно за оставането му в клуба. Италианските медии информират, че е много вероятно един от любимците на тифозите на „джалоросите” да потърси ново предизвикателство в кариерата си.

27-годишният римлянин е изключително обичан от феновете на тима, понеже е продукт на клубната школа. Мнозина го считаха за следващия потомствен играч след Франческо Тоти и Даниеле Де Роси.

Флоренци остава верен на Рома въпреки изкушенията

Сега обаче Флоренци е силно изкушаван от Челси, където всеки момент се очаква назначението на Маурицио Сари за нов мениджър. Реално поливалентният играч, който може да играе на всеки един пост по десния фланг, има договор с Рома до края на идния сезон и потенциално би могъл да напусне клуба без пари през следващото лято.

Рома счита, че предложението за 3 милиона евро базова годишна заплата плюс някои бонуси е повече от щедро. Според „Ла Република” обаче това може да се окаже недостатъчно. Флоренци настоява за 3,5 милиона евро твърдо възнаграждение, като не държи да се включват бонуси.