Арменският национал Хенрих Мхитарян разказа защо е избрал да отиде в Рома, както и за отношенията си с Жозе Моуриньо и Юрген Клоп.

„Избрах Рома, за да започна отново да се забавлявам“, сподели атакуващият футболист пред youtube канала на Евгений Савин. Тифозите на „римските вълци“ в последно време наистина се забавляват с представянето на арменеца, който е главно действащо лице в мачовете им от началото на годината.

„На 1 септември играх за Арсенал, а два часа по-късно Мино Райола ми каза да хвана първия полет до Рим.Всичк осе случи много бързо. Исках нещата да се променят. Вече съм на 30 години и нямам никакво време за губене и трябва да продължа да се забавлявам“, заяви Мхитарян.

„Възрастта не е проблем за мен, играх за клубове като Манчестър Юнайтед и Арсенал. Хората в Италия живеят за футбола и за мен това е чудесно“, допълни той.

Хенрих Мхитарян заяви, че целите пред Рома са място в Топ 4, достигане до финал за Купата на Италия и колкото се може по-далеч да стигнат в Лига Европа.

„Моята цел е да продължа да играя, докато не навърша 37 години. Не знам какво ще се случи тогава и дали ще бъда способен да играя на най-високо ниво по-дълго. Това е моята цел“, казва арменецът.

В кариерата си Мхитараян игра под ръководството на големи треньори като Жозе Моуриньо и Юрген Клоп.

„Един ден португалецът ми каза, че пресата го критикува заради мен. Отговорих, че това не е била моята цел, но в онзи сезон имаше папараци навсякъде и следяха отблизо всяка наша стъпка. Със сигурност, той е треньорът, с който съм работил най-трудно. Моуриньо е роден победител и иска да спечели всичко и всеки играч да изпълнява това, което иска. Имахме конфликти и различия. Искаше да тренирам повече и аз го правех. Желанието ми бе да работя усилено, да помагам на отбора и вкарвам попадения, но въпреки всичко Моуриньо пак не беше доволен. Все пак спечелих трофей, играх в страхотен клуб и бях на терена със Златан Ибрахимович, Пол Погба, Хуан Мата и Давид Де Хеа“, допълни още той.

Арменецът разказва по друг начин за друг бивш негов треньор в лицето на Юрген Клоп:

„Той е мой приятел, баща и брат. Когато напуснах Дортмунд наистина започнах да разбирам футбола“, каза Мхитарян.