Новият наставник на Рома Жозе Моуриньо е трогнат от отношението на клуба към него. Португалецът пое тима след раздялата си с Тотнъм по-рано тази пролет.

“Италианците ме искаха много. Сутринта ме уволниха от Тотнъм, а те ми звъннаха следобеда”, сподели той в интервю за португалското издание на GQ. 

Педи десетилетие Специалния спечели титлата на Серия “А” с Интер и се радва, че се завръща на Апенините. “През годините усетих италианската страст, когато стане дума за футбол. Това важи особено за Рома - клуб, който не е вдигал трофей от 20 години насам. Сега те имат нови собственици, които искат да отворят нова страница в историята на клуба”, добави Моу. 

Той говори и за периодите си в някои от бившите си клубове. “Правил съм грешки - отчита Жозе. - Не винаги съм избирал точния проект, а може и да съм бил подвеждан за някои неща. Все още не моге да повярвам, че имам 30-годишен опит в професионалния футбол, или че съм на 58 години, защото постоянно намиран начин да се мотивирам. Напоследък се захващах с проекти, които бяха по-различни от тези в миналото ми. Отидох в Манчестър Юнайтед в преходен период, да не кажа такъв на упадък. После бях в Тотнъм, където нямат успехи в исторически план. Сега избрах Рома и веднаха усетих колко съпричастни са новите собственици.”