Жозе Моуриньо заяви, че е "готов да започне работа това лято" след уволнението си от Рома и обсъжда евентуално преминаване в Саудитска Арабия. Треньорът заяви, че целта му е да се завърне към мениджърската професия това лято, след като беше уволнен от Рома през януари. Португалският треньор спечели Конферентната лига с италианския клуб през 2022 г., а след това го изведе до финала на Лига Европа през миналия сезон. Но той беше уволнен от собствениците Дан и Райън Фридкин на 16 януари, когато Рома заемаше слабото девето място в класирането на Серия А.

В интервю за Фабрицио Романо Моуриньо настоя, че е бил готов да се завърне на следващия ден след уволнението си. Бившият шеф на Челси, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед разкри, че сега целта му е да започне работа през лятото, но ще бъде търпелив при избора на следващата си роля.

Gulliver/GettyImages
66 снимки

"В този случай един ден след като напуснах, бях готов да тръгна. Наистина съм готов, но не искам да направя грешен избор, но не мога да направя грешен избор, не мога да приема нещо само заради чувството и страстта да се върна. Трябва да бъда търпелив“, Заяви Моуриньо.

Моуриньо разкри по-рано тази година, че е отхвърлил възможността да ръководи португалския национален отбор и възможността да бъде треньор в Саудитска Арабия.