Жозе Моуриньо заяви, че е доволен от отговора на своя отбор след изказването му, че са „психически слаби“. Специалния даде традиционната си пресконференция преди домакинството на Каляри утре вечер.

„Джалоросите“ се нуждаят от домакинска победа срещу борещия се за оцеляване отбор от Сардиния утре, ако искат да върнат вярата на феновете си след болезнената загуба с 3:4 от Ювентус миналия уикенд. В момента отборът заема 6-о място в таблицата на Серия А, на шест точки зад "бианконерите" и девет зад четвъртия Аталанта.

„Мисля, че тази позиция в таблицата е временна, не мисля, че ще бъдат там в края на сезона. Те взеха шест точки в последните си два мача и идват в Рим, за да се опитат да вземат още точки. Те са отбор, способен да играе срещу отбори с по-голям потенциал“, започна португалецът.

„Взехме една точка през последните три срещи, трябва да опитаме нещо далеч по-добро в следващите 4 мача. Да имаш смелостта да играеш следващия мач никога не е лесно, когато преминеш през поражение като това в неделя“.

„Съжалявам, че има само 5000 зрители, но нека се опитаме да дадем нещо на хората, които обичат Рома и не могат да дойдат на стадиона. Не мога да кажа дали Оливейра ще играе, ще решим утре“, допълни Моуриньо.