Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо призна, че лидерът в Серия А Наполи е фаворит за спечелване на неделния сблъсък на „Стадио Олимпико“. Отборът на португалеца спечели само една от последните си осем срещи в Серия А срещу Наполи на Лучано Спалети, но португалският мениджър добави, че вярва, че Рома може да победи.

„Всеобщото мнение е, че Наполи е фаворит. Това може да е общото виждане, но понякога фаворитите губят. Наполи е фаворит, Наполи е страхотен отбор, Наполи вкарва много и Наполи се защитава добре. Всичко е за Наполи. Но ние ще отидем там и ще видим какво можем да направим“, каза португалецът.

Нападателят Пауло Дибала, полузащитниците Джорджиньо Вайналдум, Ебрима Дарбо и защитникът Зеки Челик все още са аут от състава на Рома поради контузии.

„Може би Челик ще бъде на разположение за следващия мач в шампионата. Но сме в прилична форма.  След толкова много поредни двубои успяхме да работим върху нещата в продължение на една седмица, да позволим на тези, които са изиграли много мачове, да се възстановят, но и да се подготвим добре за този мач“, допълни Моуриньо.

Той отрече твърденията, че Рома е дефанзивен отбор, въпреки че има 13 гола досега през сезона в Серия А - най-малко от първите осем отбора.

„Ако статистиката е само за отбелязани голове, това е едно. Но ако статистиката е за създадени положения, тогава може би става въпрос за друго. Ако един отбор не вкарва много, но създава много положения, тогава не можете да кажете, че това е дефанзивен тим“, каза Моуриньо.