Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо призна превъзходството на Интер след загубата на неговия отбор с 1:3 в мач от 34-ия кръг на Серия А. Според португалеца "нерадзурите" са най-добрият отбор в Италия и ще спечелят шампионската титла този сезон.
 
"Интер си е Интер - най-добрият отбор в Серия А със страхотни играчи. Има и много "зверове" в състава, в добрия смисъл на думата, разбира се.
 
Трябваше да играем перфектно, но не успяхме. Играхме добре, но не идеално. При 0:0 Манчини имаше добър шанс да вкара, а след 10 секунди допуснахме гол. Второто попадение също беше резултат от загубена топка от наша страна. Липсваше ни концентрация 10-15 минути преди почивката. През второто полувреме допуснахме ранен гол след ъглов удар, въпреки че играчите знаеха много добре как да се защитават в тази ситуация. 
 
Намерихме смелостта да продължим да се борим. Съгласен съм да загубя от отбор, който е по-силен от нас. Сигурен съм, че днес играхме с акцент върху атаката. Не вкарахме повече, защото Интер е много добър. Не мога да кажа, че съм разочарован от моя отбор. Ако играехме срещу някой тим от средата на класирането, със сигурност щяхме да спечелим.
 
Обичам Интер и Интер ме обича. Но искам да спечеля всеки мач. Сега мога да кажа, че Интер ще стане шампион, защото вече сме играли с него, с Милан, с Наполи", коментира Моуриньо.