Наставникът на Рома Жозе Моуриньо не остана доволен от съдийството след нулевото равенство с Болоня на „Олимпико“. Португалецът бе на мнение, че реферът Микаел Фабри не е бил достатъчно прецизен и е попречил на тима му да вземе трите точки.

„Не стана особено качествен мач. Отборът, който искаше да победи, не направи достатъчно. А отборът, който не се стремеше към победата, изпълни плана си, за което помогна и съдията“, заяви Моуриньо.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

„Естествено, че участието ни в Лигата на конференциите повлия. Намираме се между чука и наковалнята. Не е лесно цял сезон да се играе в четвъртък, а след това и през уикенда. Ето, днес (б.р. - вчера) Лестър даде почивка на деветима титуляри срещу Тотнъм. Опитахме се да победим и имахме положения, но не бяха много. Съдията не взимаше точните решения и остави мачът да върви така, сякаш го нямаше“, оплака се португалският специалист.

„Влизането на четирима футболисти наведнъж през второто полувреме не даде очаквания ефект. Ейбрахам и Залевски не се справиха на ниво. Включването на Карсдорп и Пелегрини беше малко по-добро“, каза още Моуриньо.