Рома стигна само до равенство при гостуването си на Сасуоло (1:1), а след мача наставникът на тима Жозе Моуриньо беше видимо ядосан. Португалският специалист заяви, че един от футболистите го е разочаровал до такава степен, че със сигурност вече няма да е част от състава. 

“Мисля, че играхме добре, близо до предела на възможностите си. Предишните дни бяха трудни, но подходихме позитивно и с правилната нагласа. Искахме да спечелим и контролирахме мача. Сасуоло не е лесен съперник, много са бързи при контраатаките. Жал ми е, че непрофесионалното отношение на един човек провали усилията на останалите. Не казах нищо подобно за Рожер Ибаньес след грешката му срещу Лацио, защото той се държи като истински професионалист. Играчите знаят, че е нормално да се допускат грешки. Днес обаче видях несериозно поведение. Некоректно към съотборниците. И за това съжалявам най-много”, сподели Моуриньо. 

“Доволен съм от целия отбор с изключение на този един футболист. Вече говорих пред всички в съблекалнята, което не се случва често. На терена се появиха 16 футболисти и ми хареса отношението на 15 от тях. От кого съм недоволен? Няма да ви кажа. Но през януари той ще трябва да си намери нов клуб”, добави Специалния. 

Според медиите в Италия футболистът, когото има предвид Моуриньо, е Рик Карсдорп. Нидерландският защитник влезе като резерва в 65-ата минута и загуби много единоборства, а не се намеси адекватно и при атаката за изравнителния гол на Сасуоло.