Новият треньор на Рома Жозе Моуриньо обеща да възвърне успехите на тима в бъдеще, след като клубът от Серия А остана на 29 точки от шампиона Интер и завърши седми през миналия сезон.

"Искаме да направим Рома успешен отбор, но с успехи в бъдеще, а не изолирано само за момент. Искаме да направим нещо устойчиво", заяви португалецът.

Запитан какво се е променило, след като изведе Интер до две титли през 2009 и 2010 година и победа в Шампионската лига през 2010-а, Моуриньо посочи рекорда си в Европа.

"Опит - изглежда, че всичко става като дежавю, защото преживявам толкова много неща. Откакто напуснах Италия, отидох в Реал Мадрид, което беше невероятно изживяване и постигнах мечтата си да спечеля титли в Италия, Англия и Испания. С толкова много преживявания, добри и лоши моменти, сега съм много по-подготвен, отколкото бях", добави специалистът.

58-годишният португалец заяви, че е в отлични отношения със собствениците на клуба Фредкин Груп и с генералния мениджър Тиаго Пинто и намекна, че би искал някои попълнения в състава.

"Надявам се, че шефовете и Тиаго имат някакви подаръци за мен, защото би било хубаво. Това е допълнителна мотивация", каза Моуриньо.

В първия си ден от своя престой вчера Моуриньо заяви, че планира да се задържи, докато клубът, който не е спечелил трофей след Купата на Италия през 2008 година, върне предишната си слава.

"Надяваме се, че успехът идва с мен, защото договорът е тригодишен договор. А след първия може да има и втори един ден. Така че се надявам резултатите от нашата работа да дойдат по мое време", добави още той.