Жозе Моуриньо се е съгласил да взима доста по-ниска заплата в Рома от тази, която получаваше в Тотнъм. Португалецът е подписал с римляните договор до 2024 г., според който ще взима около 7 милиона лири на сезон, а в Лондон той прибираше по 10 милиона на година, твърдят в Англия. Според италианските медии основната му заплата ще бъде 4 милиона евро и може да достигне до 7 милиона с бонусите.

Данъчните закони в Италия ще позволят на Рома да плаща 30% по-малко данъци върху заплатата му. В контракта има и доста клаузи за бонуси при определени успехи. 

Ръководството на "вълците" е предупредило Моуриньо, че няма пари за големи трансфери. Римляните били изненадани от интереса на треньора и веднага спортният директор отлетял за Лондон за среща с него. 

Тотнъм ще икономиса около 13 милиона лири от назначението на Жозе в Рим. Според източник от клуба "шпорите" са били длъжни да плащат заплата на треньора в продължение на 18 месеца след уволнението. И компенсацията за този период е 16 милиона паунда.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.