Треньорът на Рома – Жозе Моуриньо, за пореден път се оплака от многото контузии в тима си и от липсата на адекватно време за почивка.

Специалния говори на пресконференция преди шампионатния двубой с Лече в неделя вечер. Брифингът до голяма степен мина като монолог на португалеца за травмите при „джалоросите“.

С контузии на Тригория са Мараш Кумбула, Крис Смолинг, Лоренцо Пелегрини, Леонардо Спинацола и Тами Ейбрахам. Допреди дни в лазарета бяха Пауло Дибала и Ренато Санчес, които по думите на Моуриньо са ненапълно възстановени за мача с Лече.

„Ренато и Пауло се върнаха в отбора, но не са в оптимално състояние. Според медицинския отдел няма риск. Само те двамата могат да ни помогнат, всички останали, които са аут, остават аут“.

Той беше помолен да отговори на критиките, отправени срещу него и Рома след загубата от Интер.

„Няма да навлизам в критиките и какво липсва. Казахте, че липсват петима титуляри. Ако на Интер липсват петима, те имат още петима да играят, както и всички топ отбори“.

„Утре сме без Паредес, защото той е наказан. Имаме Дибала наполовина и 1/3 от Ренато Санчес Ще се опитаме да спечелим утре“, заяви Моуриньо.

„Разбирам, че във футбола има много хора, които са пристигнали с парашут, това не е техният свят“, каза Моуриньо на въпрос за програмата между евротурнирите и Серия А.