Наставникът на Рома Жозе Моуриньо коментира предстоящия ¼-финален сблъсък за Купата на Италия срещу любимия си Интер след снощната победа с 3:1 над Лече в турнира. Специалния също така беше категоричен, че остава на „Олимпико“ въпреки информациите за интерес на Евертън към него.

„Все още трябва да изминем дълъг път. Преди това имаме още няколко мача, а и за мен Интер е най-силният отбор с най-добрия състав в цялото първенство и в турнира за Купата. Следователно, ние имаме най-трудният жребий. Ние обаче ще отидем там и ще се опитаме да поднесем изненада. Ще видим дали е възможно"", започна португалецът.

"Не знам как ще се почувствам на „Сан Сиро“. Трябва да се подготвя емоционално, както когато Рома беше домакин на Интер. Трябва да се опитам да пренебрегна емоциите и да се опитам да възприема двубоя като всеки друг. Завърнах се на „Сан Сиро“ срещу Милан и получих какви ли не обиди. Този път няма да бъде така, но да видим.

"По отнoшение на емоции, страст, емпатия и щастие да работя в Рома, бих оценил престоя си тук с 11 от 10. Наистина съм много, много радостен да бъда в клуб, в който усещам, че хората ми имат доверие. Няма как да бъда по-щастлив".

"В спортен аспект, да играя за място между четвъртото и осмото не е това, което искам, разбира се, но това е момент от един различен за мен проект и следващия сезон ще бъде по-добре. Не отричам, че бях разочарован от първия полусезон, тъй като представянето ни беше ужасно. Въпреки това в момента аз съм щастлив и не бих заменил проекта на Рома за никой друг. Дадох думата си за три години и няма да си тръгна преди те да са изтекли. Това е и моят проект“, заяви Моуриньо с увереност след успеха на „Олимпико“.